V NAŠEM KLÁŠTEŘE V OPAVĚ SE NATÁČEL POŘAD TVNoe "S chutí přes práh"

Recepty:


Vepřové plátky nebo kotlety na cibuli Ingredience: 4 větší cibule 4 vepřové plátky (počet podle velikosti pekáče)30 dkg tvrdého sýra125 ml smetany s vyšším % tukusůl, pepř Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka asi 1 cm široká, poklademe jimi hustě dno pekáče. Na ně poklademe naklepané, osolené a opepřené vepřové maso těsně vedle sebe a úplně je překryjeme vyšší vrstvou strouhaného sýru. Zalijeme smetanou. Přikryjeme alobalem a necháme uležet 10 hodin v lednici.  Následně rozehřejeme troubu na 170 stupňů a vložíme pekáč s masem překrytý alobalem. Pečeme hodinu. Poté sundáme alobal, ještě půl hodiny pečeme. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. 

Polévka řepačka Ingredience: 1 cibule1 červená řepa velikosti pěsti1 rajský protlak1 velká mrkev1 větší bramboraolej, kmín, sůl, pepř, ocet (v množství, aby byla polévka více nakyslá)   
V hrnci na oleji orestujeme na klínky nakrájenou cibuli. Přidáme kmín, nakrájenou řepu a krátce orestujeme. Přidáme rajský protlak, orestujeme. Pak přidáme vodu a dusíme do poloměkka. Přidáme na kostky nakrájenou mrkev a brambory, sůl, pepř a ocet, polévkové koření a uvaříme do měkka. Dle potřeby přidáme vodu a dochutíme.  Polévka může být hustší. 

S chutí přes práh: Dcery Božské Lásky v Opavě | TV Noe

 

Fotogalerie: pořad TVNoe "S chutí přes práh"

/album/fotogalerie-porad-tvnoe-s-chuti-pres-prah/s-chuti-pres-prah-1-jpg/ /album/fotogalerie-porad-tvnoe-s-chuti-pres-prah/s-chuti-pres-prah-2-jpg/ /album/fotogalerie-porad-tvnoe-s-chuti-pres-prah/s-chuti-pres-prah-3-jpg/ /album/fotogalerie-porad-tvnoe-s-chuti-pres-prah/s-chuti-pres-prah-4-jpg/